HALLOWEEN

søndag 28. oktober 2018 kl. 12:00

- for heile familien

Spøkelse og skrømt har kome fram frå skjul og flytta inn i løe og loft på Hå gamle prestegard. Saman med dei inviterer me heile familien til skumle opplevingar og gamle tradisjonar

PROGRAM Kl. 12.00 – 15.00
Skjær ut fjes og spøkelse i kålrabi og trykk ditt eige bilete. Kanskje kan du laga ei lykt og. 

Lag flaggermus og andre nifse figurar i papir. 

Kle deg ut heima og få magisk sminke på Hå. 
Få med deg eit bilete av deg sjølv heim.

HORROR SHOP! Kom inn i spøkelsesrommet i nya løå og møt hekser og andre vesen som har overraskingar og magi for både barn og barnlege vaksne saman med UNGE SPOR. 

I kafeen kan du kjøpa søte spøkelseskaker, «blodsuppe» og mykje anna godt.. 

I vår tid har Halloween særleg blitt markert i USA, der utkledde born går frå hus til hus og tigger godteri med orda «trick or treat». Tradisjonane vart ført til USA på 1600-talet med europeiske immigrantar. Men røtene til feiringa strekker seg over 2000 år attende i tid. Den har sitt opphav i fleire ulike religionar og skikkar, men mange meiner at den keltiske hausttakkefeiringa har påverka mest. Den siste dagen i oktober feira det keltiske folket overgangen til eit nytt år og slutten på sommaren og innhaustinga.
Ifølge tradisjonen er skiljet mellom den logiske, daglege verda og den meir skremmande natteverda nærast usynleg på Halloween. Difor er det vanleg å pynta med gjenstandar som symboliserer døden, dei levande døde, svart magi og mytiske monster. Det er òg vanleg å nytte enkelte symbol for haust og grøde. Det gjeld særleg graskar, helst med utskorne ansikt, og fugleskremsel, som representerer både jordbruk og dei levande døde. 

VELKOMEN TIL MAGI OG MORO DENNE SUNDAGEN PÅ HÅ GAMLE PRESTEGARD. 

Billettar: Barn kr 50 / vaksne kr 60. Billettar kjøpast i resepsjonen. 

Arr. i samarbeid med Vennelaget for Hå gamle prestegard
 

Legg til hendinga i din kalender