Utstilling: HISTORIENE

lørdag 18. november 2017 kl. 14.00

Sidsel Hanum

HISTORIENE

porselen

Gjennom et langt og innholdsrikt virke har Sidsel Hanum (f.1955) posisjonert seg som en av landets mest sentrale keramikere. Hun har vært aktiv siden begynnelsen av 1980-tallet, og har ved sin kontinuerlige utforskning av leirens muligheter, utviklet og perfeksjonert et særegent keramisk uttrykk. De senere årene har hun også markert seg internasjonalt gjennom utstillinger i London, München, New York og Chicago, og dermed blitt en del av den internasjonale kunstscenen innen sitt felt.

Hanums arbeider kjennetegnes ofte av det lavmælte og subtile, der materialet og håndverket står i sentrum. Men det er ikke bare form og estetikk som er av betydning. Kunsthåndverkets relasjonelle sider, som knytter seg til elementer fra tradisjon, historie, personlige opplevelser og sosiale hendelser, er aspekter som også er viktige i Hanums verk. Flere arbeider relaterer seg til konkrete begivenheter, noe som påminner om sted, tid og situasjonen når arbeidene ble til. Både det å fange ideen bak, og formen som står igjen er viktig i prosessen.

Hanums kunstneriske produksjon er resultat av en langsom, trinnvis utvikling som krever både tålmodighet og tid. Hanums «horninger» er eksempler på dette. Horningene blir til ved at kunstneren «tegner» med flytende porselen. Med lag-på-lag av tynne porselenstråder bygger hun opp komplekse former, som kan minne om naturens egne strukturer.

Utstillingen består blant annet av verket «Karavane», en installasjon av 88 kalebassformer i støpt porselen og viser til reisen fra et sted til et annet. Hanum fikk ideen til arbeidet under et opphold i Kina i 2015. På dette tidspunktet begynte konflikten i Midtøsten å blusse opp, og installasjonen er kunstnerens innspill til flyktningestrømmen til Europa. Utstillingen består av arbeider laget de siste årene, og de fleste er laget i år til utstillingen på Hå.

Utstillingen står til og med den 14. januar 2018.

Legg til hendinga i din kalender