Utstilling: Nils Eger

lørdag 20. april 2013 kl. 14.00

20. april - 2. juni 2013

Nils Eger 
Maleri 

«Det handler om å framheve motivenes abstrakte kvaliteter med fargen som det bærende element.»

Endeleg kan Hå gamle prestegard ønskja velkommen til ei separatutstilling med Nils Eger. Utstillinga i nye fjoset består av nye temperamåleri som Eger har arbeida med dei siste åra.

I samband med utstillinga blir det gitt ut ein katalog og her skriv mellom anna Vibece Salthe: «For Eger er svært opptatt av det å se. Av hvordan vi opplever verden rundt oss, og hvordan det vi ser lagres i vår visuelle hukommelse. For hva er det egentlig vi sitter igjen med, og hvordan kan dette utnyttes rent kunstnerisk? For Egers del kan det være minner fra barndommen eller nyere inntrykk. Ofte er det naturen som står i sentrum og som utforskes i serielle uttrykk. Men uansett utgangspunkt vektlegges og utforskes de abstrakte kvalitetene i motivene - det være seg et vindu, en bjørkeskog eller minnene om sol, hav og sand. Enkelte ganger er det kun titlene som vitner om det som var utgangspunktet før billedskapingsprosessen startet.»

Nils Eger (1944) har budd og arbeida i Stavanger sidan 1989. Mange kjenner han som tidlegare rektor ved Kunstskolen i Rogaland og rektor ved Statens høgskole for kunsthåndverk og design, Bergen. Han har også vore leiar ved Rogaland kunstsenter. Eger har vore konsulent for utsmykking UD, og er innkjøpt av Riksgalleriet (nå del av Nasjonalmuseet) og av Kulturrådet.

Legg til hendinga i din kalender