Utstilling: Jens Hauge

lørdag 21. april 2012 kl. 14.00

21. april - 3. juni 2012

Jens Hauge
Det norske huset 
fotografi

I 2009 kom boka «Det norske huset» ut. Boka er eit samarbeid mellom Jens Hauge som har teke bilete av leikehytter og forfattaren Frode Grytten som har skrive tekstar til. Eit utval av tekstane til Grytten er med på utstillinga som no blir vist på Hå gamle prestegard, det same er somme av bileta frå boka. I tillegg har Hauge vore på Jæren og fotografert jærske leikehytter som me no får sjå for fyrste gong. 

Om Det norske huset:
"I sin nyttårstale 1. januar 1997 sa daværende statsminister Thorbjørn Jagland følgende: «Da den nye regjeringen tiltrådte i høst, brukte vi uttrykket Det norske hus. Det var for å få fram at samfunnet, akkurat som et hus, må bygges av dem som bor der. Men også for å understreke at det norske samfunn må ha en grunnmur, det må ha vegger og et tak.» Og spør du forfatter Frode Grytten og fotograf Jens Hauge, vil de ganske sikkert si seg enige i det første – «bygget av dem som bor der» – men kanskje litt mer skeptiske til det siste – «at huset må ha grunnmur, vegger og tak». I Det norske huset går de to tilbake til byggmessig basic. Til det første bygget: plankehytta. Den som alle kan reise. Der alle kan bo. Der alt du trenger er ei sulten sag. Et sted utenfor allfarvei. Bortenfor boligmarkedet. Der Nikkei-indeksen kan ta seg en tur. Og styringsrenta styrer ingenting.Men plankehytta er også et utkikkspunkt. Et sted for oversikt. En plass i skogen der voksenverdenen blir synlig. Med sine arkitekter, eiendomsmeglere og hyttebyggende millionærer."

Det er ofte tolkingar av landskap Hauge arbeider med i sine fotografi. Tilnærminga til landskapet i Hauge sine bilete varierar frå konseptuell, surrealistisk til meir poetisk tolking av menneske sin innverknad på naturen.

Sidan Jens Hauge (1953) hadde den fyrste separatutstillinga si i 1976 er verka hans blitt synt i kunstgalleri og museum i mellom anna Skandinavia, USA, Storbritannia, Polen, Nederland og Argentina. Hauge bur og arbeider i Lærdal i Sogn og fjordane.

Legg til hendinga i din kalender