UTSTILLING: Hilde A Danielsen

lørdag 17. april 2021 kl. 13.00

17. april - 13. juni 2021 

Hilde A Danielsen 
KORONAKORRIDORENE 
utendørs installasjon 


Utstillingsåpningen blir digital. Sjå opninga her.


Norges første korona-lockdown i mars 2020 fikk store virkninger for kulturen og satte alt på vent,  både i Norge og over hele verden. Hilde Angel Danielsen hadde på det tidspunktet prosjekter pågående i fem land. Hendelsen og erfaringene fra å være midt oppi en pandemi resulterte i idéen om Koronakorridorene.

Den utendørs installasjonen er plassert fritt i landskapet ved Hå gamle prestegard med utsyn over Nordsjøen og dermed til resten av verden.

Grunnformen  er et heksagon med seks innganger og seks utganger satt sammen av et dusin dørkarmer i hver luftige korridor.

Dette er et romlig kunstverk for interaktivitet, taktilitet, refleksjoner og samtaler, eller til rekreasjon og undring i hverdagen.

Med himmel som tak og jord som gulv kan man snurre inni som et barn i lek eller en sufi-danser i transe, og forsøke velge vei ut. Åpne dører vrimler forbi. Valget blir straks lettere om man senker farten, som i livet.

Gul er fargen for fare, smittefare ved helse og omsorg, eldre og på sykehus. Men gul står også for vår og sol, håp om varmere tider etter en lang kald vinter i nord.

Kunstverket rommer alle aldere og er intuitivt, det kan oppleves umiddelbart og romme betrakternes egne tanker og erfaringer.

Sjå glimt av utstillinga: 

Hilde Angel Danielsen (1972) er født og oppvokst på Rolløya, Ibestad og bor og arbeider nå i Bergen. Hun arbeider i krysningsfeltet mellom kunst, håndverk, skulptur og arkitektur. Hun er utdannet fra Kunsthøyskolen i Bergen, med hovedfag fordypning i kunstnerisk bruk av tegl som byggemoduler for skulptur og/eller integrert del av arkitektur. Danielsen arbeider i Norge og internasjonalt. Hun har vist større romlige kunstverk ved en rekke skulpturbiennaler, skulptureventer, kunstutstillinger og tverrfaglige arenaer både innendørs og utendørs i Norge, Danmark, Sverige, Finland, UK, Polen, Estland, Nederland, USA, Sør Korea, Japan og Australia. Danielsen arbeider med kunstformidling og hun har utført en rekke kunstfaglig prosjektlederoppdrag.

Legg til hendinga i din kalender