UTSTILLING: PER DYBVIG

lørdag 4. juni 2022 kl. 14.00

4. juni - 4. september 2022

Per Dybvig
teikning / installasjon / animasjon 

I utstillingen Tegning, Installasjon, Animasjon utforsker Per Dybvig streken gjennom en variasjon av materialitet, dimensjon og uttrykk.

Utstillingen består av en serie tegninger utført i penn og blekk på papir, en installasjon bestående av objekter og tegning utført direkte på vegg, og en animasjonsfilm. Hvert medium opptar et separat rom som til sammen utgjør en utstilling hvor betrakteren beveger seg gjennom Dybvigs univers.

I stallen blir publikum møtt med detaljrike tegninger i mindre og mellomstore formater hvor situasjoner mellom mennesker og dyr oppstår i skiftende landskap.

Som en forlengelse av scenene gjennom den tegnede streken på papir, kommer landskapet til liv i form av en installasjon. Objektene som er montert i fjøsets vegger og bjelker er laget av ulike materialer som aluminiumstråd, tre, papir, akrylmaling og plast. Linjer utført i blyant strekker seg langs vegger og vinduskarmer som en overgang mellom objekt og tegning. Til sammen utgjør grener, kvister, blader og små bygninger et landskap som den besøkende fysisk beveger seg gjennom.

I filmen What about the fire (2019-2021) utforsker Dybvig strek gjennom tegnefilm. Tegningene er råere, utført med sort blyant på papir, hvor handlingen har et humoristisk/surrealistisk preg. Filmen består av flere hundre tegninger, hvor lyder, musikk og en fortellerstemme er en fremtredende del av historien.

Per Dybvig er billedkunstner og bokillustratør, bosatt i Stavanger. De senere årene har han hatt separatutstillinger blant annet hos Galleri Opdahl, Stavanger Kunstmuseum, Nils Aas Kunstverksted, Møre og Romsdal kunstsenter, Christine König Galerie, Wien og Salzburg Kunstverein (Ringgalerie). Han har deltatt på gruppeutstillinger på Musée dˈart moderne, Saint-Etienne, The Parkview Museum, Singapore / Beijing, Tegnerforbundet, Oslo og Galerie Herman Noack, Berlin (sammen med Jimmie Durham og Jone Kvie).

Dybvig har høstet stor anerkjennelse for sine animasjoner, blant annet vist i Art Basel, Art Cologne, Tegnerforbundet, Oslo og Stavanger kunstmuseum.  Han har illustrert en rekke barnebøker i samarbeid med blant andre Jo Nesbø, Ingvar Ambjørnsen, Bjørn Arild Ersland, Marit Nicolaysen og Tore Renberg. Han har også skrevet fire billedbøker for voksne. Gjennom årene har han mottatt flere høythengende priser for sine billedbøker, blant annet Bokkunstprisen og utmerkelsen Årets vakreste bok.

 

"SVART-HVITT MESTERSTYKKE" - les kritikk av utstillinga her.  

Klikk for stort bilete
Klikk for stort bilete
Klikk for stort bilete
Klikk for stort bilete
Klikk for stort bilete
Klikk for stort bilete
Klikk for stort bilete
Klikk for stort bilete

 

 

 

Legg til hendinga i din kalender