Utstilling: Espen Dietrichson

lørdag 3. desember 2011 kl. 14.00

3. desember 2011 - 22. januar 2012 

Espen Dietrichson 
Tvil i tid rom
silketrykk / teikning / skulptur 

Dette er andre gong me får sjå arbeida til Espen Dietrichson ( f. 1976) på Hå gamle prestegard.  Første gong var i 2009 i samband med gruppeutstillinga Guttestrekar? Denne gongen får me, i tillegg til nye skulpturar, sjå nyproduserte teikningar og silketrykk.

Dietrichson deltok i år for første gong på Statens Høstutstilling og vart tildelt Anne Marie og Jakob Weidemanns stipend 2011. .I grunngjevinga for tildelinga skreiv  juryen:

«Dietrichsons svart/hvite silketrykk på Høstutstillingen synliggjør en både utopisk og lekende forestilling om arkitektursprosjekter med elementer som opphever tyngdekraften. Samtidig kan de sees som nettopp en kritikk av luftige, utopiske visjoner, som kolliderte med realpolitikkens dødbringende disposisjoner og falt på historiens skraphaug i det 20.århundre. Det konseptuelt flertydige hos Dietrichson forenes med en visuell visjonskraft, slik at de todimensjonale trykkene med sin ”dokumentariske” svart/hvittskala får en nærmest skulpturell virkning på billedflaten».

Espen Dietrichson er utdanna ved Oslo Tegne og Maleskole (1998-2000) og Statens Kunstakademi (2000-2004). Kunstnaren har stillt ut ved mellom anna Circulationssentralen i Malmø og Bomuldsfabriken Kunsthall i Arendal. Han står bak ei rekkje utstillingsoppdrag og er mellom anna kjøpt inn av Sørlandets Kunstmuseum.

Installasjonsfoto frå utstillinga. I forgrunnen stor skulptur i glas og metall.  - Klikk for stort bilete
Installasjonsfoto frå utstillinga. Akvarellar i svart og kvit montert rett på vegg.  - Klikk for stort bilete
Installasjonsfoto frå utstillinga. Store grafiske trykk av deformerte arkitektoniske komponentar.  - Klikk for stort bilete
Installasjonsfoto frå utstillinga.  Stor svart skulptur i glas og metall i forgrunnen.  - Klikk for stort bilete

 

Legg til hendinga i din kalender