INNI ER VI ALTID UNGE

søndag 5. november 2023 kl. 15.00

Foredrag med 
Sissel Gran

UTSOLGT

Denne søndag ettermiddag kommer Sissel Gran og holder foredrag her på Hå gamle prestegard.   Foredraget starter kl. 15.00 i Nye løa. 

I 2019 skrev Sissel Gran en bok med tittelen Inni er vi alltid unge. Aldringsmeditasjoner. Boken ble til som et svar på hennes egen og andres erfaring med å bli eldre, med fokus på tematikk som frykt og skam og kulturens usynliggjøring, særlig av den eldre kvinnen. I møtet med eldre og gamle, i intervjuer og utallige samtaler i kjølvannet av boken, ble aldringens paradoks tydelig for henne; altså at aldring bringer økt sårbarhet, men også hvordan aldring kan åpne oss mot verden, frigjøre vårt aldersløse selv og bidra med en forunderlig fryktløshet og omstillingsevne i møtet med kriser og kroppslige endringer. 

Sissel Gran er psykolog og spesialist i klinisk psykologi og familieterapi. Hun er også foredragsholder og skribent og var i flere år fast samlivsspaltist i A-magasinet.  Hun er også kjent fra flere program på NRK. Gran har utgitt flere bøker innen sitt fagfelt. Boken Inni er vi alltid unge kom ut på Aschehoug forlag i 2019. 

Foredraget er i forbindelse med utstillingen Slutten med kunstnerne Charlotte Thiis-Evensen og Marie Sjøvold.  Utstillingen tar opp tema rundt aldring. Med slutten kommer også nye begynnelser. Og nye mulige fellesskap. Sitat frå kunsthistorikar Nina Schønsby i boka Slutten.

Før foredraget holder kunstnerne omvisning i utstillingen kl. 14.00 og kl. 14.30. Omvisningene varer 20 minutter og er inkludert i billettprisen. 
Blir det for mange på omvisningene før foredraget, så kan de også ha en omvisning rett etterpå. 
For mer informasjon om utstillingen, https://www.hagamleprestegard.no/utstilling/utstillinger/ 


Pris kr 200. Prisen inkluderer foredrag og inngangsbillett til utstillingene. 
Arrangementet er støtta av Hå kommune


Kjøp billett   

 

Legg til hendinga i din kalender