Utstilling: Marius Moe

lørdag 1. september 2018 kl. 14.00

Marius Moe
Bortenfor 
maleri 

I gamle fjoset syner Maris Moe (f. 1972) sine forskjellige inntrykk frå Jæren, mellom anna frå eit opphald på Obrestad fyr juli 2017.

Utstillinga opnar 1. september kl. 14. Opning ved professor emerita Hild Sørby.

Det kan være vidt forskjellige ting som fanger min oppmerksomhet. Det kan være så lite som hvordan småstein og gruskorn lyser fram i mørk sandjord eller så stort som en forsiktig fargeskiftning i havet. Uansett hva jeg maler vil innlevelsen bringe meg inn i det jeg skildrer. Maler jeg en sivkant tenker jeg hvordan det er for en and eller mink å bevege seg langs vannet og gli inn og ut mellom bladene.

Denne innlevelsen gjør bildene nærmest filmatiske for meg. De er ofte scener hvor noe skal til å skje eller har skjedd. Jeg maler ofte på stedet, men kan også jobbe etter fotografi eller visuell hukommelse eller en kombinasjon av disse. Det er alltid det som trigget min følelse for motivet som jeg forfølger videre i maleriet, enten det er en liten ting eller hele motivet. Dermed kan jeg også utelate eller forandre på ting jeg føler er uvesentlig for maleriet. Jeg er veldig opptatt av kulturlandskapet både idémessig som møtet mellom menneske og natur, og for hvordan det byr på uendelige variasjoner i linjespill og fargeflater.

Det som samler motivene i Bortenfor er rett og slett vandringen. Når blikket faller på ting rundt oss vandrer tankene med. Vi ser hele tiden på det som er rett foran oss og det som er langt borte, og vi tvinges stadig vekk til å tenke på hva som er bortenfor når stien eller veien beveger seg i sving eller forsvinner over en bakkekam. Er det en vei vi kjenner, har vi allerede hele traséen visualisert inni oss. Er det en vei vi ikke kjenner er vi ekstra vâre ved hver sving eller bakkekam etter tegn som sier oss noe om veien videre.

Marius Moe er utdanna ved Statens Kunstakademi, Oslo 1997 – 2002 og Repin Statlige Russiske Kunstakademi, St. Petersburg, Russland 1996 – 1997. Han har stilt ut på mellom andre  Galleri Semmingsen, Oslo, Galleri Agardh & Tornvall, Stockholm, Galleri Gann, Sandnes og  Galleri JMS, Oslo. Han har delteke fleire gruppeutstillingar, som  Haugar Vestfold Kunstmuseum, Tønsberg, Shanghai Spring Art Fair, Shanghai, Art Expo, New York, Senter for Frie Kunster, Oslo og Henie Onstad kunstsenter. Marius Moe er innkjøpt av Equinors (Statoils) Kunstsamlinger og har utført utsmykkingsoppdrag for Royal Caribbean Cruise Line og Radisson Seven Seas Cruises.

Utstillinga er støtta av Norsk kulturråd.

Siste utstillingsdag er 7. oktober 2018.

Legg til hendinga i din kalender