ONSDAGSFOREDRAG: DRØMMEN OG STILLHETEN

onsdag 7. september 2016 kl. 19.00

Professor i kunsthistorie Gunnar Danbolt om Kjell Nupens utstilling

Kveldens foredrag med Gunnar Danbolt er i forbindelse med utstillingen Drømmen og stillheten med Kjell Nupens bilder som vises på Hå gamle prestegard fra 3. september til 9. oktober. I foredraget vil Danbolt snakke om helheten i Nupens kunstnerskap – hvilke problemer han kretset om og hvordan han søkte å løse dem malerisk og motivmessig. Han vil også se på hvordan Nupens kunst kan settes inn i det senere 1900-talls kunsthistorie. Blant annet har han skrevet en artikkel om kunstneren i boken Kjell Nupen - et portrett, som kom ut på Aschehoug i 2011.

Gunnar Danbolt er professor i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen. Han har arbeidet mye med kunstteori og kunstpedagogikk. Gjennom sin kunstformidling har han fenget et stort publikum og spredd kunnskap og glede om kunst og kunstproblemer både i forelesninger og gjennom ulike medier. Kanskje mest kjent er han fra programserien Kunstreisen sammen med Nina Skurtvet som gikk på NRK P2 i flere år.

Danbolt har skrevet en rekke bøker, og mottok i 1999 Meltzers Høyskolefonds Forsknings- og Formidlingspris. I 2007 ble han utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats som kunstformidler.

Danbolt har vært på Hå gamle prestegard flere ganger. Vi ser fram til et nytt og spennende foredrag med han denne kvelden på Hå.

Påmelding: post.hgp@ha.kommune.no eller 51791660.
Billett kr 100.
Ønsker du å bli med fellestaxi tur/retur Nærbø stasjon gir du beskjed om det ved påmelding. Taxien koster kr 50 tur/retur.

Kafeen er åpen før foredraget.

«Et kunstverk er nok i seg selv. Det er udelt agenda og får forsvare seg selv. Det kan høres negativt ut, men det passer meg bra. Jeg er opptatt av fordypelse og ikke misjonering. Jeg forbeholder meg retten til å dvele ved et problem, diskutere det i bildet, uten nødvendigvis å gjøre meg opp en mening om noe som helst. Jeg tviler mye. Og jo mer jeg fordyper meg, jo mer tviler jeg. Tar en tvilen fra menneskene, kommer vi ingen vei. Når jeg er ferdig med et bilde, får det klare seg uten min hjelp. Jeg kan raskt bli en slas skygge for mine egne bilder. Og det vil jeg ikke bli» 
Kjell Nupen

Legg til hendinga i din kalender