UTSTILLING: REGIEN COX

lørdag 18. januar 2020 kl. 14.00

18. januar 2020

Regien Cox 
EN LINEÆR VANDRING MED GRØNN KOFFERT 
Installasjon / objekt

Regien Cox bruker ofte industrielle elementer som utganspunkt for sine prosjekter. Hun arbeider med objekter i ulike materialer og uttrykk. Hun har tidligere brukt både sementblandere og garasjeporter i sin trang til å utforske, finne ulike løsninger og jakte etter svar på livets mysterier. Objektene bearbeides til et slags selvportrett. Garasjeportene som er blitt omformet av kunstneren, kan oppfattes som en metafor for oss mennesker – der porten har en forside og bakside har vi mennesker et indre og et ytre.

I utstillingen En lineær vandring med grønn koffert har hun jobbet videre med selvportrett, men her i en mer tradisjonell forstand. Det er små øyeblikk av kunstnerens speilbilde, malt med oljemaling og tegnet med oljepastell eller fargeblyant på grå bokpapp. De er «Et meg slik ingen andre enn jeg selv vil kunne se det». Videre bearbeider hun disse med metoder vi mest forbinder med tekstil. Cox viser i utstillingen også skulpturer som er deler av en båtkrybbe og som med sin enkle linjeføring gir assosiasjoner til urformen av et menneske. Inspirasjonen til disse formene kom fra besøk på strandgravfeltet ved prestegarden.

Regien Cox (f. 1977) er opprinnelig fra Nederland, men bor og arbeider i Arendal kommune. Cox har utdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen med hovedfag i tekstil (1996-2001). Av separatutstillinger kan nevnes Hordaland kunstnersenter, Bomuldsfabriken Kunsthall, Soft galleri, Galleri Parken, Kristiansand Kunsthall og KRAFT Bergen. Hun har også deltatt på en rekke gruppe/kollektivutstillinger i inn- og utland, og har blant annet deltatt på Sørlandsutstillingen, Kunstindustrimuseet i Oslo, Galerie Triangle Bleu, Belgia, Gustavsberg Konsthall og KODE/Kunstmuseene i Bergen. Hun deltok i gruppeutstillingen Tekstil Bergen + Oslo på Hå gamle prestegård i 2002. Cox er innkjøpt av KODE, Kunstmuseene i Bergen, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum og Nasjonalmuseet. I 2010 mottok hun Aust-Agder fylkeskommunes kunstnerstipend.

Utstillingen står t.o.m 22. mars

Legg til hendinga i din kalender