UTSTILLING: Vanna Bowles & Linn Cecilie Ulvin

lørdag 5. juni 2021 kl. 14.00

5. juni – 5. september 2021

Vanna Bowles & Linn Cecilie Ulvin
JEG KOMMER TILBAKE TIL DET Å FALLE
teikning / installasjon / tekst

 

På Hå gamle prestegard vil Vanna Bowles og Linn Cecilie Ulvin presentere både egne verk, og samarbeid. Utstillingen vil vise bredden av deres kunstnerskap.

Bowles og Ulvin kobler tekst og billedkunst. De utforsker menneskets psykologiske prosesser og relasjoner. Tvetydighet og motsetninger i forbindelse med seksualitet, makt og utenforskap er noen av interessene som binder deres kunstnerskap sammen.

Bowles og Ulvin arbeider ofte med bindingene mellom natur og kultur, og veksler mellom et blikk som både kan være vitenskapelig, observerende, og intimt.

Utstillingen vil bestå av tegninger, installasjon, skulptur, tekst, foto og lyd.

Vanna Bowles er billedkunstner. Linn Cecilie Ulvin er billedkunstner, forfatter og frilans kurator. Bowles og Ulvin har i mange år samarbeidet om ulike prosjekter, både performance, skulptur, installasjoner, tekst og kunstprosjekter i offentlig rom. Samarbeidene er blant annet vist i utstillinger på blant annet Lillehammer Kunstmuseum, Skövde Konsthall i Sverige, Tegnerforbundet, Litteraturhuset i Oslo, og publisert i boka Wild Tree. De offentlige kunstprosjektene de har gjennomført sammen er å finne på Bjørnsveen skole i Gjøvik, og Spongdal skole i Trondheim.

 

_____________

Åpning lørdag  5. juni kl. 14.

Musikk ved Johan Egdetveit

Performativ opplesning ved Linn Cecilie Ulvin.

Søndag 6. juni kl. 13.30
Omvisning i utstillingen ved kunstnerne.
_____________

 

Vanna Bowles (f. 1974) er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo og Universität der Künste i Berlin. Bowles utforsker tegning i kombinasjon med skulptur, objekter og performance, og befinner seg stilmessig i et surrealistisk og fotorealistisk formspråk. Bowles bruker ofte optiske effekter og relieffer som destabiliserer skillelinjene mellom billedflaten og rommet, og kombinerer tegning med skulptur.

Separatutstillinger inkluderer blant annet Transcending Parrot på Kunstnerforbundet i Oslo, Surrender på Lars Bohman Gallery i Stockholm, Wild Tree på Hordaland Kunstsenter i Bergen og Mennesker og dyr som vises i mai i år på Tegnerforbundet i Oslo. Bowles har deltatt på gruppeutstillingene Spår på Malmö Kunstmuseum, Ben ik een dier? på Museum De Dominjen i Nederland, Norsk Surrealisme på Stenersenmuseet i Oslo, Tegnebiennalen på Kunstnernes Hus i Oslo og Kvinnelige pionerer- nye stemmer på Lillehammer Kunstmuseum. Hun er innkjøpt av Lillehammer Kunstmuseum, Malmö Konstmuseum, Statens Konstråd, Sverige og Statoil/Hydro Norge. Vanna Bowles har de siste to årene arbeidet med et offentlig kunstoppdrag i på Lindholmen i Göteborgs Hamn, som ferdigstilles i 2021-22. Bowles har 10-årig arbeidsstipend fra Norsk Kulturråd.
 

Linn Cecilie Ulvin (f. 1969) er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo, Skrivekunstakademiet i Hordaland og har teaterutdanning fra The Desmond Jones School of Mime and Physical Theatre i London. Ulvin utforsker koblinger mellom tekst, performativitet og visualitet, og interdisiplinaritet er essensiellt for hennes kunstnerskap, som har forbindelser både til billedkunst, litteratur -og teater. Ulvin arbeider med en variasjon av uttrykk, ofte knyttet til egen skjønnlitterær skriving – det være seg performance, tekst, installasjon, collage, skulptur, lyd og foto.

Ulvin har publisert romanene Nærmere kjærligheten og Himmelen bak er slitsomt blå på Tiden forlag, og som del av utstilling tekstsamlingen Staged Study - collected pieces. Hun startet sitt kunstnerskap som regissør, skuespiller og dramatiker i teaterensemblet Kompaniet Panterbiffene. Separatutstillinger inkluderer blant annet Objektene er ikke uskyldige, Kongsberg kunstforening, Mot dette varme, Kunstplass Contemporary Art i Oslo, Å holde og bli holdt, House of Foundation i Moss, og Mørkesyn og herbarier uten navn, Tegnerforbundet, Oslo. Utvalgte kuraterte gruppeutstillinger består av Seeable/Sayable, Kunstnernes Hus, Fakta, fortellinger og anekdoter, Kunsthall Stavanger, Kvinnelige pionerer- nye stemmer, Lillehammer Kunstmuseum, Crossover- fra tekst til bilde, Drammens Museum, Høstutstillingen, Kunstnernes Hus, og Mina/Meg, Kulturhistorisk Museum i Oslo, Nordnorsk Kunstmuseum, Svolvær og Galleri KIT i Trondheim. Ulvin er innkjøpt av Luciano Benetton Collection, romanene hennes er innkjøpt av M HKA Museum of Contemporary Art, og presentert internasjonalt gjennom The book Lovers Project. Ulvin er kurator for SAMMENomGATA (2018-2021) et kunstprosjekt med fokus på temporær kunst for Kulturetaten, Oslo Kommune, som avrundes med to prosjekter i Oslo dette året. I juni fremfører hun  performance i forbindelse med offentliggjøringen av et kunstprosjekt tilegnet Kim Friele i Bergen sentrum under prosjektet Kvinner på sokkel, i regi av Bergen Kommune, og til høsten presenterer hun performance i samarbeidsprosjektet Fremtidens Levninger, som har fokus på Sofienbergparken i Oslo. Ulvin har 10-årig arbeidsstipend fra Norsk Kulturråd.

Klikk for stort bilete
Klikk for stort bilete
Klikk for stort bilete
Klikk for stort bilete
Klikk for stort bilete
Klikk for stort bilete
Klikk for stort bilete
Klikk for stort bilete
Klikk for stort bilete
Klikk for stort bilete

 

Legg til hendinga i din kalender