Onsdagsforedrag: Grafikkens grunnleggende teknikker

onsdag 13. juni 2018 kl. 19.00

med Sidsel Helliesen,
dr.philos i kunsthistorie

GRAFIKKENS GRUNNLEGGENDE TEKNIKKER – PRAKTISK, KUNSTNERISK OG HISTORISK

I foredraget belyser Sidsel Helliesen hvordan materialene og metodene i de grafiske hovedteknikkene som tresnitt, kobberstikk og etsing, samt litografi gir avtrykkene ulike billedmessige særpreg. Hun forteller også kort om den historiske utviklingen til de forskjellige teknikkene. Etterpå ser vi sammen på utvalgte eksempel i utstillingen AVTRYKK – grafikk mellom kinesisk blokktrykk og dataprint.

Sidsel Helliesen er dr. philos i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo. Hennes spesialfelt er grafikk og tegning. Fra 1973 til 2000 var hun leder av Kobberstikk- og håndtegningsamlingen ved Nasjalgalleriet i Oslo der hun arrangerte en rekke utstillinger. Helliesen var redaktør for tidsskriftet Kunst og Kultur fra 1982 til 1988 og seinorforsker ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Hun har skrevet flere bøker, artikler i bøker, tidsskrifter og utstillingskataloger.

Foredraget er i forbindelse med utstillingen AVTRYKK – grafikk mellom kinesisk blokktrykk og dataprint på Hå gamle prestegard i sommer.

Pris kr 200 inkl. kveldsmat. Studenter og kunstnere kr 120.
Påmelding: post.hgp@ha.kommune.no eller 51791660.

Legg til hendinga i din kalender